QUOTE OF THE DAY

more Quotes

Monday, July 18, 2011

Sek Rendah Agama Integrasi





28 May 2011 @ Keramat AU, KL. Pagi ni around 8 Aunty Yan, Pakcik Kerol, Tok & Yantan pergi ke Sek Rendah Agama Integrasi di Keramat AU bersama dengan Azhar. Azhar akan menduduki peperiksaan yang penting dalam hidupnya.. iaitu peperiksaan kelayakkan untuk masuk ke sekolah ini.

Bila difikir.. aduh.. kesian Azhar, kecik2 lagi dah kena compete dengan rakan sebaya. Habis exam around 11, Aunty Yan tak sabar2 terus Tanya Azhar “Azhar, macamana? Ada tak soalan yang susah” Azhar kata “ Tak jumpa pun soalan yang susah” hehehhe amboi amboi amboi… kebetulan kawan karate Azhar, Farhin pun looking forward nak masuk sekolah yang sama tapi di Sungai Cincin and bila Aunty Yan tanya susah ke senang.. Farhin jawab “senang kacang” wahh! Actually Aunty Yan risau jugak, if ramai yang kata senang meaning cant afford to make any silly mistake la kan.. salah satu jek boleh menyebabkan tidak dapat tempat di sekolah tu.

Pakcik Kerol pergi ke sekolah and dapatkan contoh2 soalan peperiksaan and bila Ain tengok Ain kata “ibu .. sekolah apa ni? Semua budak2 yang masuk sekolah ni budak2 pandai ke?” sebabnyaa… especially soalan2 subject Bahasa Arab and Agama, memang Nampak susah pun kalau kita tak reti mengaji and tak belajar bahasa Arab.

Info - Sekolah Rendah Agama Integrasi atau ringkasnya SRAI merupakan sekolah projek rintis yang dilaksanakan bermula tahun 2000. Sehingga tahun 2010, sebelas (11) SRAI telah diwujudkan di 8 daerah . Sekolah ini mengabungkan Kurikulum Sekolah Rendah Agama JAIS dan Kurikulum Bersepadu Sekolah Rendah (KBSR) .Waktu operasi pengajaran dan pembelajaran adalah dari jam 7.30 pagi hingga jam 4.30 petang

p/s: Alhamdulillah.. Azhar dapat masuk ke SRAI next yearJ

3 comments:

  1. Hi Almiraz... nope... u hv to wait.. kalau tak silap by end of the year sek akan announce and list of names and dipamirkan di buletin board.

    ReplyDelete
  2. Hi Almiraz... nope... u hv to wait.. kalau tak silap by end of the year sek akan announce and list of names and dipamirkan di buletin board.

    ReplyDelete